Четвер
28 Березня 24
21:50
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Котелевська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Головна Реєстрація Вхід
»
Зміст сайту школи

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Екскурсія до Запоріжжя
21:37
Екскурсія до Запоріжжя

    В рамках шкільного тижня козацької слави учні 8 класу запланували відвідати місто Запоріжжя. До них приєдналися учні п’ятого, сьомого та дев’ятого класів. Організувала поїздку вчитель зарубіжної літератури та російської мови Солодун Ніна Іванівна. Цей день нам запам’ятається на довго, адже ми побачили місце де зароджувалася козацька вольниця, побувавши на острові Хортиця і відвідавши музейний комплекс та познайомилися з історією виникнення козацтва, зброєю козаків, колекцією люльок, відвідали церкву, висота внутрішнього купола досягає дев’ятиповерхового будинку, побачили як жили гетьман, кошовий, писар, познайомилися з побутом козаків. Діти були в захваті від колекції зброї, військових обладунків (кольчуги та ін..), побачили козацькі прапори тих часів, приймали участь в куванні монет. Але найбільше учнями сподобалося вистава «Бойове мистецтво козаків», де діти побачили що вміли і як захищалися козаки від нападників, побачили вправність володіння мечем, луком, списом та батогом. Мистецтво верхової їзди на коні та їх використання під час бою. Фото на згадку зробили біля пам’ятника Тарасу Бульбі.

Не менш захоплюючою була екскурсія до музею ретроавтомобілів (приватна колекція), де в семи залах розміщені автомобілі різних країн, різних моделей, різних років випуску. Діти побачили також виставку мототехніки, велосипедів та навіть дитячі автомобілі-іграшки. Всі представлені моделі знаходяться у робочому стані. Діти мали змогу побачити як з занедбані старі автомобілі перетворювалися в красиві та діючі.

Захоплюючою також була поїздка на катері по Дніпру. Це був не просто приємний відпочинок, а й пізнавальна екскурсія. Ми побачили Дніпровську ГЕС, височезні мости та загадали бажання, щоб ще побувати у цьому місці. Центр міста прикрашений багатьма парками, оригінальними пам’ятниками (героям кінофільму «Весна на заречной улице» - вчителька та  сталевар, лавочки з веселими тваринами, водоспади, дивні фонтани) та багато іншого.

Всіх здивувала «лавочка примирення», яка має незвичайну дугоподібну форму і мирить та зближує всіх, хто був у суперечках.

Бажаємо всім побувати у цих місцях.

 

 

Переглядів: 396 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Друзі сайту

Котелевський РМК

Котелевська Гімназія №1

Котелевська ЗОШ №4


Педпреса

МОН


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz