Субота
04 Травня 24
09:54
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Котелевська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Головна Реєстрація Вхід
»
Зміст сайту школи

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Головна » 2016 » Лютий » 19 » «Крути – символ українського патріотизму»
10:43
«Крути – символ українського патріотизму»

 Народе мій, для всіх завжди відкритий,Не вір, що воля з'явиться сама,
Не дай себе підступно обдурити,
Мовляв, дороги іншої нема.
Як знову йти до старшого нам брата
Просить своє... й на весь світ працювать,
Не дай себе до нитки обідрати,
Зумів же двічі пута розірвать.
  Багатовікова історія українського народу, насамперед, - літопис життя і смерті народу-великомученика, на долі якого було досить лиха...
  Однією з чорних сторінок нашої історії є бій під Крутами 29 січня 1918 року. Щороку учні нашої школи вшановують пам'ять героїв Крут. От цього року класні керівники  5-11 класі провели уроки пам'яті "Крути – символ українського патріотизму ". Метою таких виховних заходів є те що, людина має пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру. 
  Бій відбувся на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій між 6-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Він тривав 5 годин.
  У тому бою на одного юнака припадало по десять і більше навчених більшовицьких солдатів і матросів. Та наші хлопці не похитнулися, не побігли назад, стояли насмерть, боронячи молоду державу. Частину юнаків пораненими, знепритомнілими захопили в полон – і люто, по-звірячому закатували. Найстаршому з них було двадцять два роки, наймолодшому - ледь виповнилося п’ятнадцять. 
  Подібні події відбуваються і нині. Тому хвилинами  мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв. 
  Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину. 
  Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами, назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній державі.
  І перед пам’яттю загиблих героїв ми, хай подумки, маємо дати собі слово, що не осоромимо українського народу, зробимо все, що в наших силах, для того, щоб незалежна Україна процвітала і жити в ній з кожним роком ставало все краще.

Переглядів: 1374 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Пошук

Друзі сайту

Котелевський РМК

Котелевська Гімназія №1

Котелевська ЗОШ №4


Педпреса

МОН


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz